donderdag 11 april 2013

grieks huisje deel 2
Een aantal jaren terug waren we in Rhodos. Je ziet daar heel veel witte huizen met blauwe daken en deuren en raamkozijnen. Dit lijkt mij erg leuk om ook te maken. Op de beurs in Rijswijk kwam ik dit huisje tegen, en wat gebeurde er......je raadt het al...ik ging naar huis met dit huisje.
Thuisgekomen weet je vervolgens niet hoe je dit karwei gaat aanpakken, dus heb ik het in een mooie doos gelegd met meerdere  spullen die ik op de beurs heb gekocht. Inmiddels wel met mijn zus afgesproken dat we samen een dagje (1x in de maand)  gaan knutselen. Door drukke werkzaamheden heb ik zelf de neiging om niks te doen, en op deze manier moet ik wel iets gaan doen. Ik heb inmiddels wel bedacht dat het huis wit met blauw gaat worden, zowel binnen als buiten. Echt op z'n Grieks. De allereerste knutseldag  ging ik de voorkant van het huisje schilderen, met een grote kwast en witte verf (Gesso), dit heb ik 2x gedaan om het mooi wit dekkend te krijgen. Tussendoor natuurlijk laten drogen, maar dat gaat erg snel.


 De zijmuren en de achtermuur van het huis heb ik een grove structuur gegeven. Ik heb een dik papje van tegellijm gemaakt (dit gebruiken ze gewoon in de bouw, geleverd door broertje aan mijn zus), het papje heb ik er min of meer " op de muren gegooid", een beetje uitgesmeerd, verdeeld, laten drogen, en nog een extra keer met witte verf, toen het al goed droog was ingesmeerd.
Ik moet zeggen dat ik het zelf heel erg leuk en apart geworden vind

 Inmiddels ben ik alweer een aardig stukje verder met mijn Griekse huis.


   Dit is de woonkamer met mijn zelfgemaakte boekenkast en de bank die ik als verjaardagscadeau gekregen heb van mijn zus Jolinda. Ik heb er nog wat prullaria in gezet om het een beetje gezellig te maken. Het zijn wel allemaal zelfgemaakte spulletjes door mij of door andere hobbyisten.


     Dit is het vooraanzicht van het Griekse huis. Nog genoeg te doen.2 opmerkingen: