vrijdag 20 november 2015

Poppenhuisweekend

Ook ik zal een stukje schrijven over het knutselweekend. Samen met mijn zus Jolinda, en zussen Thea en Helma  alleen maar knutselen aan een tafereeltje: stoel, kastje en planten. Dit geheel in een kastje gemaakt. Heerlijk alleen maar knutselen, eten en drinken, slapen en nog wat kletsen tussendoor. Alhoewel soms was het ook behoorlijk stil.

We zijn vrij snel begonnen met het knutselen, veel te doen en de tijd gaat snel. Ik heb eerst mijn kastje behangen met gewoon een  behangetje. Hoe kan het ook anders. Vervolgens heb ik het kastje gestript en de rode verfkleur verwijderd met een schuurpapiertje.....dus schuren tot ik het goed beu was. Daarna heb ik het kastje en de stoel geschilderd met ijsblauw. Terwijl de kast en de stoel aan het drogen waren ben ik begonnen met de vloer te maken. Op een apart stukje papier heb ik een vloer gemaakt van dunne smalle stokjes in  wildverband gelegd. De vloer en de kast maakte ik om de beurt, kon het allebei om de beurt drogen. Op zaterdagavond begon ik met het maken van de kussens voor in het stoeltje...een heerlijk rustgevend werkje. Zondagmiddag kon ik nog net een begin maken met de hortensia. Helaas was de tijd voorbij en gingen we weer huiswaarts.
                                                                                 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Een paar dagen na het weekend vond ik het kastje te kaal en heb ik het toch in de staat teruggebracht zoals het eigenlijk hoort. Ik heb de achterwand behangen met hetzelfde behang als van het huisje. De plastic boordjes er weer terug in gedaan en.....voila dit is het resultaat.....toch veel leuker, dus ik ben weer tevreden.                 

3 opmerkingen: