zaterdag 14 september 2013

Knutselweekend


 Tijdens het knutselweekend in het Brabantse land heb ik een workshopje gevolgd samen met Jolinda, Thea en Helma via het internet. Het is een kruiwagen/ boerenkar. Het begin ging een beetje moeizaam, het was mijn eerste knutselwerkje, maar toen ik eenmaal bezig was, ging het steeds beter, en met hulp van ervaren knutselaars  ziet het er zo uit. 

Het begint met een paar lolliestokjes, een beetje lijmen, schuren en laten drogen en een paar strubbelingetjes tussendoor, ( zoals het verkeerde hout hebben, en een beetje moeilijke beschrijving), is het uiteindelijk toch gelukt.Dit is het resultaat halverwege de workshop. de kruiwagen ligt hier ondersteboven, hier ben ik bezig aan het onderstel; de steuntjes en de wieltjes.                                                 Dit is het geworden, omdat het herfst is heb ik er een beetje mos en een paar pompoenen in gelegd, de pompoenen heb ik nog oranje geverfd om het plaatje helemaal af te ronden. Ik wil de boerenkar nog beitsen, maar dat wordt een karweitje voor thuis omdat we hier geen beits voorradig hebben.Nadat we s"middags een wandeling door het park hebben gemaakt en een hapje gegeten te hebben, zijn we verder gegaan met een workshopje te maken, onder leiding van Thea.
Het werd een heerlijk lekkernijtje, en slecht voor de lijn, gelukkig maar dat het niet echt was om op te eten.
 Het is een bonbon etagerie geworden. De etagerie hebben we in elkaar gelijmd, dit was een geduld werkje, maar nadat de lijm goed gedroogd was, is het erg mooi geworden, al zeg ik het zelf. Vervolgens gingen we aan de slag met de bonbons te maken van Fimo klei. 
De bonbons: in kleine stukjes snijden, schuren, schuren en nog eens schuren, tot er een mooi afgerond randje aankwam. Dan een mooi glanslaagje erover heen doen, laten drogen, vastlijmen op de etagerie, laten drogen, en dan weer een mooi glanslaagje eroverheen, en klaar is het workshopje. Ik heb er weer veel van geleerd, en ik vond het erg leuk om te doen.
Dit is het resultaat van ons viertjes, op een heerlijke reep echte chocolade.

                                                                                   


Dit is het eindresultaat geworden, ziet er erg lekker uit.
Eet smakelijk!!!!!!!                                                      3 opmerkingen:

 1. Ja, het ging goed toch? En je kar ziet er mooi uit!
  Nu weer verder met het volgende projectje.........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het eindresultaat wel, eerst vond ik de kar niet leuk geworden, maar het hele geheel is toch leuk geworden, al zeg ik het zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor een eerste knutselwerkje( en geen makkelijke om mee te beginnen) ziet het er erg goed uit, Irna ....en je zult zien elke keer gaat het steeds beter.

  groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen