maandag 27 januari 2014

kinder bedje
Mijn zus (Jolinda) heeft voor mij een sprei gehaakt voor een babybedje. Ik wilde daar erg graag een bedje bij maken. Tijdens ons knutseldagje vorige week wilde ik daar aan beginnen. Na een bakje koffie en een babbeltje zijn we begonnen met het zoeken van een werkbeschrijving. Ik heb wel iets gevonden, dwz een tekening, de beschrijving was er niet bij. Met hulp van mijn zus ben ik begonnen dit gewoon zelf te gaan maken. Ik heb het bedje gemaakt net zo groot als dat het spreitje is. Ik heb eerst een tekening gemaakt, gewoon op papier.
 

 
 
  Daarna heb ik het van karton nagemaakt, in elkaar gezet en 2x met Gesso behandeld. Zo wordt het gelijk een stukje steviger en iets minder "kartonachtig". Ik moet nu nog de spijltjes maken.
                                                                       Het spreitje ligt nu in het bedje.

    Het bedje in het Griekse huisje, waar ik het voor maak
 
  Zondag 23 maart had ik inspiratie om verder te gaan met het kinderbedje. Ik heb de spijlen van cocktail prikkers gemaakt, ik moest er een stukje vanaf knippen met een tangetje, de prikkers waren iets te lang. De onderkant heb ik in de bodem geprikt, de bovenkant ertussen geklemd, en dit alles met teckie lijm vastgemaakt.            
Toen de lijm droog was, heb ik het bedje een paar maal geverfd met witte verf. Tussendoor wel goed laten drogen.

Omdat ik toch aan het schilderen was, en ik nog een paar houten accessoires in houtkleur had, heb ik deze ook maar een kleurtje gegeven. De hartjes krijgen natuurlijk een plaatsje in het huis.

Hier links zie je dan het geheel van het bedje met de baby erin.
Ik vind het voor mijn eerste frutsel redelijk gelukt. De spijlen in het bedje vind ik niet goed gelukt, dit komt omdat het karton te veel meebuigt en krom trekt. Ooit wil ik dit nog een keer van hout maken.


Dit is hoe de babykamer er van bovenaf uitziet. De geschilderde hartjes heb ik in de babykamer opgehangen.


3 opmerkingen:

 1. Leuk verslagje, Irna, je bedje wordt leuk! Ik zie ook dat je de achterwand van het huisje al hebt geschilderd. Beetje bij beetje kom je weer een stukje verder...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verwennerij van Jolinda en je bedje gaat zeker mooi worden!

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die hartjes zijn leuk geworden, vind ikeen goed idee zo. Dat babytje is een lieverdje.
  Misschien is het trouwens handiger om een nieuw bericht te maken, kunnen mensen beter zien dat je weer wat geschreven hebt en je gemakkelijker volgen.
  ( zomaar een kleine tip hoor).

  BeantwoordenVerwijderen